nedjelja, 24. studenoga 2019.

OVAJ PRIRODNI LIJEK MORATE ISPROBATI: Liječi žgaravicu i gastritis, smiruje tijelo i djeluje protiv stresa



Prirodni čajevi mogu biti odlična pomoć imate li kronični gastritis. Kod bolova u žličici, slabog rada želuca, nadutosti i mučnine pomoći će pripravci od ljekovitog bilja.
Terapiju čajem i dijetom provodite najmanje 2-3 mjeseca. Ako vas ili vaše dijete boli želudac i ako su pritom prisutni proljev ili povraćanje, povoljan učinak postići ćete već s jednom šalicom toplog čaja pijete li ga polako u gutljajima. Menta pomaže kod gastritisa, no važan je sastojak i čajne mješavine za smirenje te stoga vrlo traženo i djelotvorno ljekovito sredstvo.
Kamilica, jedna od najpopularnijih ljekovitih biljaka, često se preporučuje kao blagi tretman za gastrointestinalne probleme. Kamilica može djelovati na probavni sustav na brojne ljekovite načine. Ona ublažava nadutost i žgaravicu te djeluje umirujuće na sluznicu probavnog trakta. Njegova prirodna sedativna svojstva mogu opustiti cijelo tijelo, što može pomoći ako je vaša probavna nelagoda uzrokovana stresom.
Iako je često hvaljena kao siguran prirodni lijek, kamilica može izazvati alergijske reakcije kod osoba s osjetljivošću na ambroziju i krizanteme.
Priprema čaja: Dvije žličice suhe kamilice ili žličicu svježe pomiješajte s vrućom vodom i ostavite na 5-10 minuta. Zasladite po želji. Čaj konzumirajte ujutro i navečER

Nema komentara:

Objavi komentar