Sastojci
600g mljevene junetine,svinjetine ili teletine
7 jaja
300ml kiselog vrhnja
2 žemlje
1 kapula
2 česna češnjaka
začini po želji sol,papar,vegeta,crvena paprika
1/2 vezice peršina
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
200g graška i mrkve
150g pancete ili pršuta
Umak
200g gljiva
200ml vrhnja za kuhanje
200ml mlijeka
1 žlica brašna
50ml bjelog vina
sol i papar,vegeta
600g mljevene junetine,svinjetine ili teletine
7 jaja
300ml kiselog vrhnja
2 žemlje
1 kapula
2 česna češnjaka
začini po želji sol,papar,vegeta,crvena paprika
1/2 vezice peršina
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo
200g graška i mrkve
150g pancete ili pršuta
Umak
200g gljiva
200ml vrhnja za kuhanje
200ml mlijeka
1 žlica brašna
50ml bjelog vina
sol i papar,vegeta
Priprema
1.
Udinstajte kapulu luk ,peršin ,mljeveno meso i začine 15 minuta
2.
Žemlje namočite u toploj vodi i ocjedite
3.
Povežite žemlje,vrhnje,2 jaja,prašak za pecivo
i brašno
1.
Udinstajte kapulu luk ,peršin ,mljeveno meso i začine 15 minuta
2.
Žemlje namočite u toploj vodi i ocjedite
3.
Povežite žemlje,vrhnje,2 jaja,prašak za pecivo
i brašno
4.
Zatim ovoj smjesi dodajte udinstano meso (ocjedite ulje) i skuhanu mrkvu i grašak
Zatim ovoj smjesi dodajte udinstano meso (ocjedite ulje) i skuhanu mrkvu i grašak
5.
Kalup za kuglof premažite uljem obložite ga tankim fetama pancete ili pršuta(pršut obavezno potopite malo u vodi)
Kalup za kuglof premažite uljem obložite ga tankim fetama pancete ili pršuta(pršut obavezno potopite malo u vodi)
6.
Izlijte polovicu smjese u kalup,poredajte skuhana jaja(ako ne želite jaja ne morate ih dodavat),zatim izlijte drugu polovicu smjese
Izlijte polovicu smjese u kalup,poredajte skuhana jaja(ako ne želite jaja ne morate ih dodavat),zatim izlijte drugu polovicu smjese
7.
Preko smjese prebacite kriške pršuta što su ostale viriti
Preko smjese prebacite kriške pršuta što su ostale viriti
8.
Pecite na 200 prvih 15 minuta zatim još 45 minuta na 180
Pustite da se malo ohladi u kalupu
Istresite na zdjelu za serviranje
Pecite na 200 prvih 15 minuta zatim još 45 minuta na 180
Pustite da se malo ohladi u kalupu
Istresite na zdjelu za serviranje
9.
Kao prilog serviram slani krompir,i umak od gljiva
Kao prilog serviram slani krompir,i umak od gljiva
10.
Umak: Udinstajte luk i gljive na malo masla ,kada ishlapi tekućina dodajte žlicu brašnai vino ,mlijeko i vrhnje i još malo prodinstajte
.
Prelijte umak po kuglofu
Umak: Udinstajte luk i gljive na malo masla ,kada ishlapi tekućina dodajte žlicu brašnai vino ,mlijeko i vrhnje i još malo prodinstajte
.
Prelijte umak po kuglofu
11.
I još malo.
Dobar tek!
I još malo.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar