Sastojci
8 krumpira
1/2 salice(sal.250ml.) maslinovog ulja
morska sol
sir ako zelite
8 krumpira
1/2 salice(sal.250ml.) maslinovog ulja
morska sol
sir ako zelite
Priprema
1.
Krumpir operite i prebrisite.
Odsjecite gornji dio krumpira.
2.
Malim nozicem pravite krugove od veceg dijela prema sredini.Nemojte rezati dno krumpira.
Znaci napravite krug okolo krumpira.
Zatim rezete slijedeci krug do izrezanog i tako do sredine.Kao na slici.
3.
Ovako bi to izgledalo izrezano.
4.
Okrenite isjeceni dio prema dolje.
5.
Nozicem pravite rezove okolo citavog krumpira.NE DIRAJTE SREDINU KRUMPIRA.
6.
Malo rasirite isjeceni krumpir kao na slici.
7.
U pleh oblozen sa alu folijom stavite krumpirice.dobro premazite sa maslinovim uljem i pospite sa morskom soli.
8.
Pecite u zagrijanoj pecnici na 220C 30 minuta.
Nakon 30 minuta izvadite krumpirice,ponovo dobro premazite sa maslinovim uljem i pospite sa morskom soli.
Vratite u pecnicu i pecite naknadno 30 minuta.
9.
Ako zelite sa sirom,,,pecene krumpirice pospite sa sirom i vratite ponovo u pecnicu i pecite naknadno 5 minuta ili dok se sir ne otopi.
Posluživanje
Avocado i cesnjak aioli su odlicni uz ovaj prilog…
1.
Krumpir operite i prebrisite.
Odsjecite gornji dio krumpira.
2.
Malim nozicem pravite krugove od veceg dijela prema sredini.Nemojte rezati dno krumpira.
Znaci napravite krug okolo krumpira.
Zatim rezete slijedeci krug do izrezanog i tako do sredine.Kao na slici.
3.
Ovako bi to izgledalo izrezano.
4.
Okrenite isjeceni dio prema dolje.
5.
Nozicem pravite rezove okolo citavog krumpira.NE DIRAJTE SREDINU KRUMPIRA.
6.
Malo rasirite isjeceni krumpir kao na slici.
7.
U pleh oblozen sa alu folijom stavite krumpirice.dobro premazite sa maslinovim uljem i pospite sa morskom soli.
8.
Pecite u zagrijanoj pecnici na 220C 30 minuta.
Nakon 30 minuta izvadite krumpirice,ponovo dobro premazite sa maslinovim uljem i pospite sa morskom soli.
Vratite u pecnicu i pecite naknadno 30 minuta.
9.
Ako zelite sa sirom,,,pecene krumpirice pospite sa sirom i vratite ponovo u pecnicu i pecite naknadno 5 minuta ili dok se sir ne otopi.
Posluživanje
Avocado i cesnjak aioli su odlicni uz ovaj prilog…
Izvor : www.najukusnije.com
Nema komentara:
Objavi komentar