SASTOJCI
300gr čokolade za kuhanje
250gr maslaca ili margarina
1 vanili šećer
100gr šećera
5 jaja
50gr praška za puding od čokolade
300gr čokolade za kuhanje
250gr maslaca ili margarina
1 vanili šećer
100gr šećera
5 jaja
50gr praška za puding od čokolade
ZA GLAZURU
100gr čokolade za kuhanje
1dcl slatkog vrhnja
100gr čokolade za kuhanje
1dcl slatkog vrhnja
PRIPREMA
1.
Maslac ili margarin, šećer, vanili šećer i čokoladu otopite na laganoj vatri. Miješajte žicom da vam se smjesa ujednači i dok vam se svi sastojci ne otope.
Ostavite da vam se prohladi 15 minuta. Za to vrijeme lagano pjenjačom izmješajte jaja. Dodajte im prašak za puding i mješajte dok vam se smjesa ne izjednaći i nestanu grudice. U mlaku smjesu od čokolade dodajte smjesu od jaja i pudinga, pa sve skupa izmješajte dok vam se svi sastojci ne ujednače.
2.
Dno kalupa promjera 22 obložite papirom za pečenje, stranice malo namažite maslacem, pa i njih obložite papirom.. Ulijte smjesu u kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160°C nekih 55 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov. Ostavite u kalupu da vam se ohladi.
3.
Dok vam se kolač hladi pripremite čokoladnu glazuru. Slatko vrhnje zagrijte. Pazite da vam ne zakipi. Prelijte preko izlomljene čokolade i lagano miješajte da vam se čokolada otopi i sve fino poveže. Toplu glazuru prelijte preko hladnog kolača.
4.
Ovaj mud cake čak i nemorate u potpunosti ohladiti. Možete ga toplog izvaditi iz kalupa, preliti čokoladnom glazurom i poslužiti uz sladoled od vanilije. Uživajte!
1.
Maslac ili margarin, šećer, vanili šećer i čokoladu otopite na laganoj vatri. Miješajte žicom da vam se smjesa ujednači i dok vam se svi sastojci ne otope.
Ostavite da vam se prohladi 15 minuta. Za to vrijeme lagano pjenjačom izmješajte jaja. Dodajte im prašak za puding i mješajte dok vam se smjesa ne izjednaći i nestanu grudice. U mlaku smjesu od čokolade dodajte smjesu od jaja i pudinga, pa sve skupa izmješajte dok vam se svi sastojci ne ujednače.
2.
Dno kalupa promjera 22 obložite papirom za pečenje, stranice malo namažite maslacem, pa i njih obložite papirom.. Ulijte smjesu u kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160°C nekih 55 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov. Ostavite u kalupu da vam se ohladi.
3.
Dok vam se kolač hladi pripremite čokoladnu glazuru. Slatko vrhnje zagrijte. Pazite da vam ne zakipi. Prelijte preko izlomljene čokolade i lagano miješajte da vam se čokolada otopi i sve fino poveže. Toplu glazuru prelijte preko hladnog kolača.
4.
Ovaj mud cake čak i nemorate u potpunosti ohladiti. Možete ga toplog izvaditi iz kalupa, preliti čokoladnom glazurom i poslužiti uz sladoled od vanilije. Uživajte!
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar