subota, 25. veljače 2017.

TORTA BIGI!




SASTOJCI
9 bjelanjka
20 dag šećera
2 žlice octa
2 žlice brašna
15 dag mljevenih prženih lješnjaka
KREMA I
1, 5 dcl propasiranih kupina
3 žumanjka
2 cijela jaja
8 dag šećera
10 dag bijele čokolade
1, 5 vrećice želatine
2,5 dcl slatkog vrhnja
KREMA II
1 dcl vode
3 kom zrele banane
3 žumanjka
2 cijela jaja
8 dag šećera
10 dag bijele čokolade
5 dcl slatkog vrhnja
1 vrećica želatine
KREMA III
2,5 dcl izmiksanih jagoda
3 žumanjka
2 cijela jaja
8 dag šećera
10 dag bijele čokolade
1,5 vrećice želatine
2,5 dcl slatkog vrhnja
1 bočica ekstrakta od jagoda
PRIPREMA
KORA
Bjelanjke dobro izmiksati i u njih dodati šećer i ocat, miksati dok ne bude pravo čvrsto.
Dodati brašno, lagano promješati, te dodati lješnjake i opet lopaticom lagano umješati.
Peći na pek-papiru na 180 st. oko 20 min.
Krema I
Kupine propasirati i zagrijati na vatri do vrenja i malo duže.
Žumanjke i jaja sa šećerom pjenasto umutiti, te u njih dodati vrući sirup, rastopljenu čokoladu i rastopljenu želatinu
Kad se smjesa malo prohladi dodati je u čvrsto ulupano slatko vrhnje.
Krema II
Banane izmiksati štapnim mikserom i u njih dodati vodu.
Prokuhati do vrenja i duže.
Žumanjke i jaja pjenasto izmikasti sa šećerom.
U smjesu dodati vrući sirup, rastopljenu čokoladu i rastopljenu želatinu.
Kad se prohladi dodati u čvrsto ulupano slatko vrhnje
Krema III
Jagode izmiksati štapnim mikserom .
Prokuhati do vrenja i malo duže.
Žumanjke i jaja pjenasto izmikasti sa šećerom.
U smjesu dodati vrući sirup, rastopljenu čokoladu i rastopljenu želatinu.
Kad se prohladi dodati u čvrsto ulupano slatko vrhnje, te dodati ekstrakt jagode ( samo radi boje ).
Na koru sam stavila prvo kremu od kupina, zatim na to kremu od banana, te na kraju jagode. Voće možete stavljati po želji. Ekstrakt sam stavila, jer se od jagoda smjesa nije dovoljno obojala.
Posluživanje
Ova količina je za jednu veću tortu. Kalup sam pravila sama, jer sam željela da bude četvrtasta, bila je to kutija od cipela s dva sloja alu-folije oko stranica. Nisam mjerila dimenzije, ali mogle bi biti 25×35×10 cm.
Smjesu za biskvit sam stavljala u tepsiju u kojoj je bio iskrojeni pek papir prema veličini kalupa.
VAŽNO !!! Količine za kupine i jagode su one koje dobijete već izmiksane. Dakle NE UZETI 1,5 dcl kupina pa pasirati, već više da bi na kraju dobili 1,5 dcl.
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar