SASTOJCI
7 komada manjih pilecih bataka
1 veca glavica luka
1 veca crvena paprika
1 veca zelena paprika
1 veca mrkva
2 velika paradajza (mogu i zamrznuta)
1 supena kasika paradajz pirea
1 kasicica crvene mljevene paprike
2 supene kasike maslinovog ulja
so,vegeta
7 komada manjih pilecih bataka
1 veca glavica luka
1 veca crvena paprika
1 veca zelena paprika
1 veca mrkva
2 velika paradajza (mogu i zamrznuta)
1 supena kasika paradajz pirea
1 kasicica crvene mljevene paprike
2 supene kasike maslinovog ulja
so,vegeta
PRIPREMA
Dok pripremate sastojke,ukljucite pec na 220C da se zagrije.
Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga u malo dublju posudu. Dodajte mu paradajz pire,maslinovo ulje,crvenu mljevenu papriku,so i vegetu. Dobro izmijesajte pa ga ravnomjerno istresite u posudu u kojoj ce se peci.
Mrkvu isijecite na kolutice,paprike na kockice. Izmijesajte,pa ih jednako poredajte po luku.
Ukoliko koristite svjez paradajz,stavite ga u prokuhanu vodu nekih 5-6 minuta. Da mu lakse mozete oguliti kozicu. Isto to vazi i za smrznuti paradajz. Ogulite ga,isijecite na sitno i rasporedite po paprikama i mrkvi.
Dok pripremate sastojke,ukljucite pec na 220C da se zagrije.
Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga u malo dublju posudu. Dodajte mu paradajz pire,maslinovo ulje,crvenu mljevenu papriku,so i vegetu. Dobro izmijesajte pa ga ravnomjerno istresite u posudu u kojoj ce se peci.
Mrkvu isijecite na kolutice,paprike na kockice. Izmijesajte,pa ih jednako poredajte po luku.
Ukoliko koristite svjez paradajz,stavite ga u prokuhanu vodu nekih 5-6 minuta. Da mu lakse mozete oguliti kozicu. Isto to vazi i za smrznuti paradajz. Ogulite ga,isijecite na sitno i rasporedite po paprikama i mrkvi.
Batake dobro operite, te i njih dodajte na smjesu. Posolite ih malo odozgo,poklopite (ako nemate poklopac stavite aluminijsku foliju) i stavite da se pece 1 sat u zagrijanu pecnicu na 220C.
Poslije jednog sata otklopite, promijesajte sve, te ponovo poklopite i vratite u pecnicu jos nekih 15 minuta da se pece. Ukoliko volite zapeceno ne stavljajte foliju ili kapak, i pecite jos 10-tak
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar